Välkommen till Lifeproduction!

Nu har jag haft mitt releaseparty och skivan är släppt. Här berättar jag lite kort om låtarna.....

 

1) Den första låten heter som sagt Trasiga skor. Den handlar ju om en person som vandrar genom livet utan en mening och ett mål. Det är ju precis så många människor har det. Villa husvagn och vovve. Allt rullar på i sin gilla gång. 

Tänk vad meninglöst egentligen. Att skynda sig leva eftersom man snart är död och allt blir svart. Precis så var det för personen i denna låt. Men så får han möta Jesus, blir frälst och inser att vi bara är här på jorden för en kort tid. Att himlen är vårt hemland. Och tänk, plötsligt får livet en mening och ett mål. 

då vet du vad den första låten handlar om. 

Trasiga skor

 

2) Den andra låten heter Marta och Maria  Den berör en av våra mest kända bibeltexter, men också ett av våra största problem. Nämligen stress. Ja tänk vad Marta stretade och kämpade, var irriterad på Maria. Men Jesus tillrättavisade ju Marta och förklarade att Maria gjorde det rätta. I dagens samhälle så lider vi av Marta - syndromet. Nämligen stress. Tänk vad vi är uppslukade av grejer, fordon, resor och av att på alla sätt och vis förverkliga oss själva......

Nu vet du lite mer om den andra låten på skivan. 

Marta och Maria

 

3) Den tredje låten heter Flickan som ville så väl. Den kom till under min tid som kyrkogårdsvaktmästare. En ung man dog och när jag träffade hans familj så nämnde de några korta meningar om hans flickvän som hade dött några år tidigare. De berättade att hon hade haft ett så otroligt gott hjärta. Utifrån detta så föddes denna låt. Ja, tänk att även om man inte riktigt orkar med livet så får man ändå ge ut av det man har. Det är  vad denna låt handlar om. 

Flickan som ville så väl

 

4) Den fjärde låten heter Youré still my child. Det är en låt på engelska och är en lite moderniserad variant av berättelsen om den förlorade sonen. Vi behöver verkligen förstå att vi är genomälskade trots att vi misslyckas med livet emellanåt. Som förälder så skulle man ju inte sluta att älska sina barn även om de skulle misslyckas i livet. På samma sätt och ännu mer, så är vi ju älskade av vår himmelska far mitt i livets alla klantigheter.

Youré still my child

 

5) Den femte låten heter Hoppet har vingar. Texten till denna låt är en fri tolkning efter en dikt av Camilla Blom. Det kan ju vara så med livet att man blir inlåst i sitt hus. Att man tar skada och allt raseras, att orken inte finns längre. 

Men det finns hopp. Gud själv vill ta oss ut i frihet, likt en fågel som flyger upp mot skyn, så ska vi återigen få börja leva. Leva ett liv i full frihet precis som det var tänkt! 

Hoppet har vingar

 

6) Den sjätte låten heter Ett blått gammalt bönehus. Den kom till när jag arbetade som skogsröjare. Vi röjde i en by som heter Östervik utanför Bjurholm. Precis där man svängde in på skogsskiftet så stod det ett blått gammalt bönhus. Färgen var flagnad och det syntes att det inte hade använts på många år. Jag tänkte att det vore trevligt att ha möten där och kanske campa där också. Bad också en liten enkel bön till Gud om detta.

på vårvintern året efter så ringer det en kvinna. Hon berättade att de hade flyttat upp söderifrån och skulle ha möten på sommaren i det blå bönhuset i Östervik.

På sommaren hade de ett par möteshelger och vi var faktiskt några som campade där också. Riktigt trevligt och speciellt. Så det var i samband med dessa möten som denna låt kom till. Ja tänk så märkligt.

Ett blått gammalt bönehus

 

7) Den sjunde låten heter "Man blir glad". Det är en hyllningssång till de gamla söndagsskole-tanterna. Man minns ju hur snälla de var. Godis och kakor bjöd de på. Men jag minns också det enkla budskapet som de förmedlade om Jesu kärlek. 

Man blir glad

 

8) Den åttonde låten heter "Pojken utanför". Den handlar om betydelsen av att bli sedd. Kommer ihåg när jag var barn och var med i en ungdomskör som hette Triokören. Jag hade ingen bästis där och kände tidvis ett utanförskap där. Men det fanns en person där, nämligen en som heter Martin som var med i kören. Han såg alla på ett speciellt sätt. Jag minns att han tog sig tid och satte sig ner en stund och pratade. Även hos de som inte riktigt var med i gänget. Gissa om han var och faktiskt fortfarande är min favorit! Den här sången handlar om detta.

Pojken utanför

 

9) Den nionde sången heter "Att lämna det grå". Den handlar om att vi inte ska se på omständigheterna, utan lyfta vår blick och gå i riktning mot Guds löften! När vi ser på löftena så lämnar vi de grå omständigheter som plågar oss.

Att lämna det grå

 

10) Den tionde låten heter "Vad gömmer du". Den handlar om att vi ska ta av oss den religiösa fasaden där allt verkar okej.  (Synonymt med dansbandsleende"...) Särskilt när man är frälst så vill man ju att allt ska se bra ut. Men lev ärligt och äkta. Visa istället på att Gud är med oss i livets alla omständigheter. Vi är ju inte beskyddade från problem, men Gud är med oss i allt!

 

11) Den elfte och sista låten heter "Let´s talk about love". Den handlar om att vi inte ska söka bekräftelse i kändisskap eller perversion. Det är bara tomma surrogat. Nej, vi är genomälskade hela tiden och älskade precis som den vi är!